Typography

5 jaar Politiek café Heemstede - 023 Heemstede Politiek & Maatschappij - Politiek café Heemstede, het politiek onafhankelijke discussieplatform op Facebook, viert op 29 januari zijn eerste lustrum met een bijzondere bijeenkomst in café De 1ste Aanleg in Heemstede. Alle Heemstedenaren zijn daarbij tussen 16.00 uur en 18.00 uur van harte welkom.

Het platform, in het leven geroepen in november 2017, telt inmiddels zo’n 300 in de Heemsteedse politiek geïnteresseerde leden. Er vinden – zo nu en dan pittige – discussies plaats in de kantlijn van de Heemsteedse politiek.

Tijdens de lustrumbijeenkomst zullen drie sprekers hun visie geven op de invloed van de burger op de lokale politiek. Werkt de vaak geroemde burgerparticipatie eigenlijk wel? En wat is de positie van een onlinecafé als Politiek café Heemstede daarin? Een luis in de pels waar betrokken inwoners kritisch meedenken over actuele zaken die spelen in Heemstede? Of is het slechts een blaffende, niet bijtende hond; veel geschreeuw en weinig wol?

Ga hierover en over andere zaken in discussie met:

  • Anke Pouw, lid van Politiek café Heemstede en van de gemeentelijke werkgroep Burgerberaad;

  • Anneke Grummel, wethouder van Heemstede, o.a. verantwoordelijk voor lokale democratie;

  • Jur Botter, lid van Politiek café Heemstede en oud-wethouder van Heemstede, Bloemendaal en Haarlem. In die laatste functie verantwoordelijk voor nieuwe democratie.

Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.
Vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wordt op prijs gesteld.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice