Typography

Weekend van de Begraafplaats van 24 t/m 26 mei

023 Heemstede Cultuur - Van 24 t/m 26 mei worden tijdens het Weekend van de Begraafplaats landelijk activiteiten georganiseerd op verschillende begraafplaatsen door het hele land. Begraafplaatsen zijn prachtige en bijzondere plekken die meer aandacht zouden moeten krijgen.

De initiatiefnemers van het Weekend, Stichting Terebinth, de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB), signaleren dat Nederlandse begraafplaatsen het niet makkelijk hebben. Het aantal begrafenissen neemt af. Door de drempel te verlagen en open dagen te houden laten begraafplaatsen aan een groot publiek zien wat zij voor moois te bieden hebben. Het Weekend van de Begraafplaats wordt jaarlijks gepland rond het laatste weekend van mei. In 2019 is het al de zesde editie. Meer informatie en het landelijke programma staan op www.weekendvandebegraafplaats.nl

 

Activiteiten op de Algemene begraafplaats Herfstlaan

De gemeente Heemstede en de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) organiseren in het Weekend van de Begraafplaats verschillende activiteiten op de Algemene begraafplaats aan de Herfstlaan. Zangeres Helen Botman en zanger-gitarist Peter van Vleuten openen op
Vrijdagavond 24 mei om 19.00 uur het Weekend van de Begraafplaats met een bijzonder optreden, speciaal afgestemd op het thema van dit jaar ‘Een plek vol verhalen’.
Dit optreden duurt tot ca. 21.30 uur.

Op zaterdag 25 mei houdt Marc de Bruijn namens de HVHB in de aula op de begraafplaats om 13.00 uur en om 15.00 uur een lezing. Hij zal ingaan op bekende en onbekende Heemstedenaren die rusten op de Herfstlaan. Aansluitend aan de lezing is er een korte rondleiding over de begraafplaats met Marc de Bruijn en Jos Willemse van de begraafplaats. Aanmelden voor de lezing en rondleiding is niet nodig; in de aula is plaats voor 100 mensen.

Jos de Jong

categorieën

023Heemstede Duurzaamheid - Wat is de invloed van de energietransitie op ons dagelijks leven?
Maandag 9 december organiseert VVD Heemstede de tweede avond over de energietransitie, dit maal met de focus op landelijke ontwikkelingen.

Lees meer...

023Haarlem Economie/Duurzaamheid - Ook volgend jaar kunnen Haarlemse huiseigenaren subsidie krijgen voor het gasvrij maken van de woning. De gemeente Haarlem verlengt de looptijd van de subsidie tot eind 2020 om woningeigenaren meer tijd te geven deze regeling te gebruiken. Ook is de regeling afgestemd op de landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen. De gemeente wil Haarlemmers stimuleren het aardgas de deur uit te doen.

Lees meer...

023Haarlem Economie/duurzaamheid - Het Kweekcafé, plek en podium in de Haarlemmer Kweektuin, biedt een bijzonder programma tijdens de eerste editie van The Impact Days in Haarlem. Zo geeft genomineerd documentairemaker Benny Vink een inspiratie sessie met unieke verhalen en zinvolle filmfragmenten. Ook is er een pop-up Impact Markt waar bezoekers kunnen kennismaken met ondernemers, initiatiefnemers die ieder op een eigen manier impact willen maken. Denk aan biobased architectuur, een holistische haarstyliste, eerlijke kleding, brainstormsessie voor startende ondernemers en toffe mobiele games voor kinderen. 

Lees meer...

023 Haarlem Kunst/Cultuur - Als pianist en componist neemt S’yo Fang (1986) een unieke plaats in onder de musici van zijn generatie. Zijn composities vormen een mix van genres, variërend van moderne klassieke muziek tot jazz, waarmee hij vooral  menselijke emoties wil uitdrukken.

Lees meer...

023 Haarlem – Cultuur - Op 10 december gaat Jan Hoekema in gesprek met Wybren van Haga en Willem Hein Schenk. Haarlemmer Wybren van Haga is een veelbesproken man. Hij is uit de VVD-fractie gezet en in een rechtszaak verwikkeld geraakt rond een hoog oplopend huurconflict. De tweede gast is Willem Hein Schenk, nu ruim een half jaar stadsarchitect van Haarlem. Wat zijn zijn ervaringen?

Lees meer...

023Bloemendaal Kunst/Cultuur - Op zondag 8 december gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met Jan Terlouw (Kamperveen, 1931). Kernfysicus, politicus en schrijver Jan Terlouw wordt bekend door zijn politiek optreden binnen de politieke partij D66 in 1970. In diezelfde tijd begint hij met het schrijven van kinderboeken, waaronder Oorlogswinter en Koning van Katoren en wint hiermee verschillende prijzen.

Lees meer...

Auteur:Carla van den Puttelaar, hoofdredacteur Vakblad Kleur en Stijl

023 Haarlem Lifestyle - Via een vriendin (54) die er in mijn ogen waanzinnig uitziet, hoor ik voor het eerst van cosmetische acupunctuur. Daar wil ik natuurlijk alles van weten want als je zonder cosmetische chirurgie of Botox zo’n een frisse look kunt creëren spreekt dat ook mij aan! In het kader van het thema van deze editie past dit onderwerp hier prima bij. Ik besluit met Olivia Olivier van Vlietzorg en een afspraak te maken.

Lees meer...

023Bennebroek Sport - Op zondag 27 oktober ontvangt John Bremmers, voorzitter van sportvereniging BSM, het allereerste spaaralbum van de 'BSM Spaaractie’ uit handen van AH Zwetsloot om 13.15 uur tijdens een feestelijke lancering in het clubhuis. Vanaf 28 oktober kan men bij Albert Heijn Zwetsloot in Bennebroek fotoplaatjes sparen van alle leden en vrijwilligers van BSM.

Lees meer...

023Haarlem Sport - Kickboksschool Fightclub in Haarlem-Oost was woensdagmiddag 2 oktober het decor voor een bijeenkomst voor jongeren over werk vanwege de Week van het Werk. De organisatie was in handen van de Fightclub en het Werkgevers Service Punt (WSP) Zuid-Kennemerland en IJmond. Als verrassing lieten de freestyle-voetballer Soufiane Touzani én de Nederlands en wereldkampioenen kickboksen Ismael Londt en Achmed Salem hun kunsten zien.

Lees meer...

023 Haarlem/Heemstede Maatschappij - Op 1 januari 2020 veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Werknemers met een vast arbeidscontract hebben vaak betere arbeidsvoorwaarden en meer rechten dan flexibele werknemers. De regering wil deze kloof tussen vaste contracten en flexibele contracten kleiner maken. 

Lees meer...

Bijeenkomst op 14 december 2019

Lees meer...

Draag uw kandidate voor de Annie Klots Emancipatieprijs voor! 

Lees meer...

023 Nieuws