Typography

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

023 Haarlem – Economie en duurzaamheid - De vijfde editie van de regionale Participatiemarkt gaat volledig digitaal plaatsvinden. Op woensdag 16 september om 11.00 uur gaat het evenement via diverse, sociale media live.

Alle 60 deelnemende organisaties gaan zich via een korte videopitch presenteren. Zij zijn actief met wijkwerk, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen, werkstages en betaald werk. Inwoners van de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort kunnen zich zo oriënteren en laten informeren over wat er allemaal mogelijk is. Deze digitale markt zal worden geopend door burgemeester Jos Wienen van Haarlem met aansluitend enkele interviews. De Participatiemarkt is vier keer live in Bibliotheek Haarlem-Schalkwijk georganiseerd. Het aantal bezoekers nam toe tot meer dan 1.000 in 2019. De Corona crisis maakt dat de 2020-editie niet op 6 april 2020 en ook niet op 16 september fysiek-live kan plaatsvinden. Daarom is voor de digitaal-live versie besloten. Dat biedt als voordeel dat de Participatiemarkt ook na de opening op 16 september digitaal kan doorlopen. Het evenement wordt georganiseerd door Bibliotheek Haarlem-Schalkwijk, Pasmatch Personeelsdiensten en de vier regiogemeenten. Meer informatie: www.participatiemarkthaarlem.nl.

023Magazine Haarlem en verre omstreken - Een onderhoudsvrije houten vloer biedt verschillende voordelen ten opzichte van een normale houten vloer. Dat komt voornamelijk door de lagere onderhoudsvereisten en duurzaamheid. Hier zijn enkele redenen waarom een onderhoudsvrije houten vloer als beter kan worden beschouwd dan een normale houten vloer.

Lees meer...

023 Haarlem, Economie, werkgelegenheid, nieuwe baan - Voor ‘Hart van Jacob’, het multifunctionele gebouw binnen nieuwbouwcomplex Hof van Jacob in Schalkwijk, wordt een gedreven, sociale en creatieve ondernemer gezocht.

Lees meer...

Op de foto oprichters en eigenaren Bas Turk (links) en Erik van der Plas (midden) en rechts Jordi Starken (Operationeel manager). - Verhalen van werkgevers - 023 Haarlemmermeer Economie & Duurzaamheid - Van alle kinderen groente-eters maken voor het leven.

Lees meer...

Door Jos de jong - NLMagazine Infrastructuur, Verkeer & Vervoer - Zo’n twee jaar geleden reed ik ergens in the middle of nowewhere door het fraaie Franse landschap en kwam plotseling terecht op een aantal groots uitgevoerde rotondes.

Lees meer...

023 HaarlemmerMeer Natuur & Mileu - De landelijke Meerbomen.nu actie van Stichting MEERGroen en Urgenda verzamelt al sinds 2020 in heel Nederland honderdduizenden ten dode opgeschreven boompjes van 100 soorten uit bosgebieden, die aan iedereen uitgedeeld wordt die ze ruimte kan geven om groot te worden.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Kunst & Cultuur - Van half februari t/m 27 maart komen, in samenwerking met het Rijksmuseum, vier replica’s van meesterwerken van Johannes Vermeer naar woonzorgcentrum Schalkweide en Nieuw Delftweide in Haarlem.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving, Sport, plezier, bewegen, gezond leven - We gaan skatepark ’t Landje in Zijlweg-West vernieuwen! De voorzieningen zijn verouderd en aan vervanging toe. We willen, samen met de vaste bezoekers van het park, bouwen aan een nieuwe, toegankelijke en veilige plek. We verwachten dat we in 2025 kunnen starten.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport - Welke Haarlemmer verdient er volgens jou een prijs tijdens de Huldiging Haarlemse Topsporters? Laat het ons weten door jouw nominatie door te geven. Het nomineren van deze topsportkampioenen uit 2023 kan t/m 31 december 2023.

Lees meer...

023 Haarlem en omgeving Sport Video- Dansen, hockey, judo, turnen, boksen etc. Dankzij Sjors Sportief kunnen alle basisschoolleerlingen in Zandvoort ook dit schooljaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving, Maatschappij - Klimaatverandering, opwarming, duurzaamheid: onderwerpen die niet weg te denken zijn uit het nieuws. Zuinig zijn met materialen en de natuur is nodig om het voor onze kinderen en generaties daarna nog een beetje leefbaar te houden. Voelen de bewoners van Schalkwijk zich hierbij betrokken?

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws