Typography

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

023 Haarlem – Economie en duurzaamheid - De vijfde editie van de regionale Participatiemarkt gaat volledig digitaal plaatsvinden. Op woensdag 16 september om 11.00 uur gaat het evenement via diverse, sociale media live.

Alle 60 deelnemende organisaties gaan zich via een korte videopitch presenteren. Zij zijn actief met wijkwerk, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen, werkstages en betaald werk. Inwoners van de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort kunnen zich zo oriënteren en laten informeren over wat er allemaal mogelijk is. Deze digitale markt zal worden geopend door burgemeester Jos Wienen van Haarlem met aansluitend enkele interviews. De Participatiemarkt is vier keer live in Bibliotheek Haarlem-Schalkwijk georganiseerd. Het aantal bezoekers nam toe tot meer dan 1.000 in 2019. De Corona crisis maakt dat de 2020-editie niet op 6 april 2020 en ook niet op 16 september fysiek-live kan plaatsvinden. Daarom is voor de digitaal-live versie besloten. Dat biedt als voordeel dat de Participatiemarkt ook na de opening op 16 september digitaal kan doorlopen. Het evenement wordt georganiseerd door Bibliotheek Haarlem-Schalkwijk, Pasmatch Personeelsdiensten en de vier regiogemeenten. Meer informatie: www.participatiemarkthaarlem.nl.

categorieën

023 Haarlem Economie - In Haarlem hebben we een autoluwe binnenstad met een voetgangersgebied. Hier mag je niet fietsen. De gemeente krijgt veel klachten over fietskoeriers en maaltijdbezorgers die toch hard fietsen in het voetgangersgebied en zorgen voor gevaarlijke situaties.  

Lees meer...

“Hoe mooi is het als herbruikbare bouwmaterialen weer hun weg vinden naar een woonhuis? (foto: Igor van Lamsweerde).” - 023 Heemstede Duurzaamheid - In Heemstede start op ‘De Dag van de Aarde’ (donderdag 22 april) een proef met het matchen van vraag en aanbod naar herbruikbare bouwmaterialen.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, duurzaamheid - Een sterke geur in woongemeenschap Slottuin heeft woensdagavond geleid tot klachten bij bewoners en personeel. Door de lucht ontstond een irritatie van de slijmvliezen, met klachten als duizeligheid en misselijkheid tot gevolg.

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Kunst & Cultuur - De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek reikt in juni voor de zesde keer haar Erfgoedprijs uit. Deze is in 2015 ingesteld om initiatieven op het gebied van cultureel erfgoed in Heemstede en Bennebroek te belonen. Denk aan behoud, versterking, restauratie of het weer zichtbaar maken van monumenten of aan publicaties als boeken of een website. In 2019 is de Erfgoedprijs geëvalueerd en heeft de HVHB besloten deze om de twee jaar te gaan uitreiken.

Lees meer...

Amsterdams Kleinkunst Festival Halvefinalistentoernee - 023 Haarlem Kunst & Cultuur - Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) strijkt neer in De Liefde! Op 27 Mei zijn de halvefinalisten Ayoub, Sanjeevani en N00bm te zien en op 28 Mei zijn dat Farida, Boban en Ramon.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur - De bar is klaar, de programmering voor de komende maanden rond, de vrijwilligers staan te trappelen en waarschijnlijk jullie als publiek ook! Kortom, De Liefde is er - bijna - klaar voor. Bijna, omdat we bijvoorbeeld nog een vrijwilligerscoördinator zoeken. En omdat er geld nodig is voor een paar noodzakelijke investeringen.

Lees meer...

023 Haarlem/Heemstede Sport - Gedurende de corona periode is er hard gewerkt aan het upgraden en verfraaien van het sportpark van de Koninklijke HFC.

Lees meer...

023 Haarlem Lifestyle & Gezondheid, Sport - Steeds meer mensen kiezen voor een e-bike. Zeker wanneer het om de keus voor een eerste elektrische fiets gaat, hebben mensen er vaak allerlei vragen over. Om die zo goed mogelijk te beantwoorden, heeft Gazelle een nieuw Experience Center in Haarlem (adres: Lichtfabriekplein 1 ) geopend.

Lees meer...

023 Haarlem Lifestyle & Gezondheid, recepten - Nog 2-3 weken en we kunnen weer de flesjes vullen met die overheerlijke Kayah Koffie Likeur. Even voor de duidelijkheid: Birgit gaat dan de flesjes afvullen. Het is een stukje huisvlijt van Birgit persoonlijk die wekflessen vult met Kayah ‘di Capo’ bonen, aangevuld met Jonge Jenever, Kandei-suiker, en vanille.

Lees meer...

023 Haarlem Maatschappij - Binnenkort staan 4 en 5 mei weer op de kalender. Twee data die sinds de Tweede Wereldoorlog in ons geheugen gegrift staan. Twee dagen van uitersten waarop verdriet en bezinning gevolgd worden door vrolijkheid en feest. Momenteel dwingen de huidige corona-maatregelen ons tot soberheid, maar vergeten doen we niet.

Lees meer...

023 Heemstede Maatschappij en Politiek - Jongeren (tussen de 14 en 26 jaar) in Heemstede krijgen deze lente en zomer de kans om samen met andere jongeren een project te organiseren voor hun buurt, wijk of gemeente. In een paar weken krijgen ze talent-workshops, begeleiding én budget om hun eigen idee tot een schitterend resultaat te brengen.

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij & Sport – Als alles goed en doorgaat wordt op zondag 5 september de Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix verreden op het circuit van Zandvoort. De enige boosdoener die dit evenement zou kunen tegenhouden is corona. Maar, laten we daar niet van uit gaan en ons allen vast voorbereiden op een gigantisch spektakel dat opnieuw in de geschiedenisboeken kan worden bijgeschreven. De organisatie vereist natuurlijk een enorme voorbereiding en daarmee is onlangs een aanvang genomen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws