Typography

Foto: De drie jeugdige scheidsrechters Daan, Jack en Freek floten een prima jeugdwedstrijd tussen  de Koninklijke HFC en de Koninklijke HVV.

023 Haarlem Sport - Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de ex-Oranje Leeuwinnen en een HFC-selectie bestaande uit verschillende dames uit damesvoetbalelftallen uit de regio (4-3) èn de legendarische wedstrijd tussen de Oud-Internationals en HFC Zaterdag 1 (3-3), speelden 2 jonge selectieteams (onder 13 jaar) van de twee oudste Koninklijke Nederlandse voetbalclubs tegen elkaar.

De wedstrijd tussen de Koninkrijk HFC en de Koninklijke HVV (8-0) werd subliem geleid door de 3 jonge HFC-scheidsrechters Daan Kramers, Freek Kenter en Jack Kitchiner, mannen die vorig jaar zèlf nog als speler aan deze traditionele wedstrijd meededen. Zij werden dit jaar door de arbitrage-groep van HFC opgeleid tot jeugdscheidsrechter en wisten deze spannende en zeer sportieve wedstrijd in goede banen te leiden. Met de nieuwe spelregels van de KNVB was het eerst even wennen, maar al snel werden deze zeer doeltreffend toegepast. Wat ontzettend leuk om deze jonge gasten al zo'n verantwoordelijke wedstrijd te laten fluiten.

Echt hartstikke klasse!

Hulde dan ook voor de Arbitragecommissie van HFC die opnieuw heeft laten zien hoe je jonge gasten kunt opleiden en motiveren om een goede scheidsrechter te worden.

Jos de Jong

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

21 augustus 2019

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Trombose

D Reizen

Drogisterij