Typography

023 Haarlem Sport - Wanneer je in Haarlem woont kan het je eigenlijk niet ontgaan. Want van alle steden heeft ‘onze’ stad er de meeste van: honk- en softbalvelden en hun bijbehorende verenigingen. En dan hebben we het nog niet eens over het grootste tweejaarlijkse honkbalevenement wat Haarlem rijk is. Kortom, Honkbal houdt van Haarlem. En dit mag zo blijven. Een van de grootste verenigingen die Nederland kent, Kinheim, heeft de afgelopen jaren een behoorlijke omslag gemaakt. In het Pim Mulier sportpark richt Kinheim zich nu op het doorontwikkelen van jeugd, om zo een stabiele basis te creëren voor de toekomst.

Kinheim vaart een nieuwe koers
Kinheim is op verschillende fronten bewust een nieuwe weg in geslagen. De eerste zichtbare verandering was twee jaar terug, toen besloten werd het eerste honkbalteam terug te trekken uit de hoofdklasse om in de overgangsklasse te gaan spelen. Na jarenlang in de hoofdklasse meegespeeld te hebben voor de prijzen, was dit een keuze die niet (meteen) door iedereen werd begrepen. Michel Lub, speler van het ‘Driemteam’ (heren 3), jeugdcoach en bestuurslid, vertelt mij bevlogen over de nieuwe koers.

Kinheim en hoofdklasse honkbal zijn zo lang samengegaan, ik kan me voorstellen dat het terugtrekken van het eerste team een moeilijke keuze is geweest.
“De keuze op zich was niet moeilijk, want het was de enige juiste keuze. De ingewikkeldheid van zo’n beslissing kwam van het sentiment wat eromheen zit. Maar het afbreukrisico was te groot: we hadden een jong team over met veel spelers onder de twintig jaar, nadat een aantal dragende en meer ervaren spelers de keuze hadden gemaakt om elders te gaan honkballen. Het zou niet de juiste keuze zijn voor zowel onze spelers als voor onze tegenstanders. Daarbij kwam vervolgens ook het financiële aspect en moesten we helaas concluderen dat dit onvoldoende stabiel was. We hebben de keuze goed kunnen motiveren naar iedereen die Kinheim een warm hart toe draagt. Het nam niet alle emoties weg, maar het gaf wel duidelijkheid. Als vereniging maak je deze keuze liever niet, maar we vinden het nog altijd de enige juiste beslissing die genomen is.”

 

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen seizoen?

“Vooral met veel trots op hoe de jonge groep spelers zich heeft gemanifesteerd in de overgangsklasse. Dat was boven verwachting, de spelers hebben als team een goede prestatie neergezet en bovenin goed meegedraaid. Dat geeft vertrouwen. Als totale vereniging hebben we ook een heel goed jaar gedraaid, zowel op sportief als op financieel gebied. Er zijn ontzettend veel mooie wedstrijden gespeeld en gezellige activiteiten geweest. We vinden het belangrijk, vanuit het sociale aspect, om mensen bij elkaar te krijgen. Leden moeten het leuk hebben op een verenging, er graag komen. Aan dit ‘clubgevoel wordt hard gewerkt.”

Leden verbinden aan je club is belangrijk, vooral in een tijd waarin meerdere verenigingen worstelen om het ledental op peil te houden. Wat doen jullie precies om ervoor te zorgen dat het clubgevoel sterker wordt binnen Kinheim? “Hier zijn we erg actief mee bezig. Het past ook binnen de nieuwe missie die we met elkaar hebben geformuleerd. Zo organiseren we toernooien en geven clinics voor de jeugd. Maar ook de bbq’s in een informele en gezellige sfeer, terwijl het eerste team dan een wedstrijd speelt. Daarnaast worden er ook vanuit de sponsorcommissie evenementen georganiseerd, zoals ‘haringhappen’ en een golftoernooi. We hebben een volle evenementenkalender en daar zijn we heel blij mee.”  

Als club willen jullie dus graag vooruitkijken en is er een duidelijke visie gericht op de toekomst, vertel! “We zijn ambitieus: het eerste honkbalteam moet weer terug naar de Hoofdklasse, maar wel op een verantwoorde manier. Dus niet ‘zo snel mogelijk’, terwijl de rest van de club er nog niet klaar voor is en er geen stevig, financieel, fundament staat. Er is hard gewerkt aan een beleidsplan voor de komende jaren. We hebben een heldere missie: Kinheim wil een hechte en sociale honk- en softbalvereniging zijn waar topsport en breedtesport elkaar versterken. Om dat te kunnen realiseren richten we ons op drie pijlers: topsport, breedtesport en sociaal-maatschappelijk. De komende drie jaar richten we ons op het waarmaken van onze missie. We zijn hard bezig met het neerleggen van een solide basis, om de komende jaren als vereniging op door te ontwikkelen.”

Waar staat Kinheim over pakweg vijf jaar als het aan de club ligt?

“Heel concreet: op topsportniveau doen we zowel bij de senioren als de A-lijn (eerste jeugdteams) mee om de kampioenschappen. In de hoofdklasse draaien we mee met de top, zoals we dat al zo lang doen. Ook hebben we onszelf als doel gesteld dat we als vereniging vertegenwoordigd zijn in het Nederlands Team, de AAA (U18), de AA (U15) en de Baseball Academy. Qua breedtesport willen wij naar een stabiel fundament van driehonderd actieve leden. Iedere honk- en softballer moet op zijn of haar niveau kunnen spelen en zich verder ontwikkelen. Wat we belangrijk vinden is dat doorstroom naar de A-lijn mogelijk moet zijn, zodat spelers een perspectief hebben om door te groeien; voor onze softballeden staat dit hoog op de agenda. En bovenal willen we dat alle leden zich thuis- en betrokken voelen bij de vereniging. Met veel plezier samen wedstrijden spelen en bekijken, dát is het doel. Van wat ik nu zelf al zie en hoor, gaat dit de goede kant op.

categorieën

Photo by Brett Sayles from Pexels

023 Hoofddorp Economie – Op 11 april worden in Pakhuis de Zwijger de resultaten gepresenteerd van het vierdaagse Atelier Circulaire Werklocaties 2050, dat in februari georganiseerd werd door Architectuur Lokaal, in samenwerking met de provincie Noord-Holland, SADC en SKBN.

Lees meer...

“Laura van Dijk, Mark Gratama en Cyrille Bastiaansen strijden om de Haarlemse Ondernemers Prijs (foto: Noortje Dalhuijsen).”

023 Haarlem Economie - Wie de finale-avond van de Haarlemse Ondernemers Prijs nog wil meemaken, die moet snel zijn. Deze avond mag nu toch echt wel hèt topevenement van het Haarlemse bedrijfsleven genoemd worden. Er worden maandag meer dan 300 gasten in de Lichtfabriek verwacht. Er staan drie topondernemers in de finale, na vijf jaar eindelijk ook weer vrouwelijke finalisten.

Lees meer...

“Supermarkten-ondernemer Masha Vos wordt tijdens de ontbijtsessie geïnterviewd door Rob Wieleman over de juiste route voor werkgevers (foto: Judith Buijze-Cappon).”

023 Hoofddorp Economie - Het komt niet zo vaak voor dat werkgevers samen ontbijten, maar het is een keer gelukt. Het regionale Werkgevers Servicepunt organiseerde in Seinwezen een ontbijtsessie over ‘inclusief werkgeven’. We vinden dat iedereen die kan en wil werken ook een baan moet krijgen. Dat lukt niet iedereen  gemakkelijk en zelfstandig.

Lees meer...

023 Haarlem Cultuur - Op Goede Vrijdag 19 april a.s.  zingt de COV Haarlem net als elk jaar de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Philharmonie van Haarlem. Het is een diepgewortelde traditie van 90 jaar waar de koorleden zeer trots op zijn. En zij niet alleen, getuige de grote schare trouwe bezoekers die jaarlijks het paasweekend willen inluiden met het bijwonen van Bachs meesterwerk.

Lees meer...

023 Hoofddorp Uitgaan - 30 maart organiseert Letz Party voor de derde keer een 30+ Disco & Upbeat Classics Party bij  Fokker Event Center in Hoofddorp (IJweg 1094).

Lees meer...

Boeklancering tegen pesten: 'Krabbetje Kor wil rechtdoor'! 

Het prentenboek van Kim Aukema en Erika Meershoek: ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor!’ is uitgegeven in Nederland en België. Het is een interactief boek TEGEN PESTEN.

Lees meer...

Schipholfonds maakt nieuw kunstgras warming-up veld jongste hockeyclub uit de regio mede mogelijk

023 Spaarndam Sport - Op 31 maart aanstaande viert Hockeyclub Spaarndam met een groots evenement dat zij op korte termijn haar complex uitbreidt met een zogenaamd warming-up veld. Dit is een kunstgrasveld ter grootte van ongeveer een derde van een normaal veld, voorzien van een doel en een doelcirkel.

Lees meer...

Foto: Essay 1

023 Zandvoort Sport - Zaterdag 2 maart zal op Circuit Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019.

Lees meer...

Foto's: Jumbo Supermarkten en  Essay Produkties, Chris Schotanus

023 Zandvoort Sport - Op dinsdag 5 februari start de voorverkoop voor de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ die op zaterdag 18 & zondag 19 mei plaatsvinden op Circuit Zandvoort.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering burgemeester van Heemstede Astrid Nienhuis. Een levendig gesprek over de achtergrond van de burgemeester, haar persoonlijke motivatie en natuurlijk over Heemstede.

Lees meer...

“De levendige Participatiemarkt van vorig jaar in de bibliotheek in Haarlem (foto: Judith Buijze-Cappon).

023 Haarlem Maatschappij - Op woensdag 3 april is er weer de Participatiemarkt Haarlem. Tussen 11.00 en 15. 00 uur kunnen mensen die zich oriënteren op mee doen in de samenleving terecht in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Meer dan 50 organisaties bieden vanuit hun marktkramen een schat aan informatie over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering wethouder Nicole Mulder van GroenLinks. Aanbod komt het succes van GroenLinks, thema's als duurzaamheid, participatie en andere verantwoordelijkheden van de Gemeente en de persoonlijke motivatie om in de politiek te gaan. Daarnaast vertelt ze over haar Ambassadeurschap bij Dutch Dream Foundation.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Haarlem

Haarlem

023magazine laatste uitgave

Merchandise NL Magazine