Typography

023 Heemstede Duurzaamheid - Zaterdag 1 juni doet de Rotary Heemstede samen met de gemeente Heemstede mee met de landelijke actiedag: End Plastic Soup. Zij vragen aandacht voor het voorkomen van zwerfafval en leveren een bijdrage aan een schonere leefomgeving.

Want plastic soup begint op de stoep. Van 11.00 – 14.00 uur is op de Binnenweg ter hoogte van de Gall&Gall een ‘End Plastic Soup’ markt te bezoeken. Daar maakt wethouder Annelies van der Have om 13.00 uur bekend welke Heemsteedse basisschoolklas de ‘meest opgeruimde klas’ van 2019 is.

 

Einde aan zwerfafval
Afgelopen weken hebben 6 basisscholen een gastles over de plastic soup gehad van leden van de Rotary Heemstede en medewerkers van de gemeente. Ook zijn de kinderen uit de groepen 7 en 8 met grijpers de wijk ingegaan om op te ruimen. Het verzamelde afval wordt getoond op de markt; zo kan iedereen zien hoeveel en wat voor zwerfafval er eigenlijk ligt in de gemeente. Verder zijn op deze kleine markt medewerkers van afvalinzamelingsbedrijf Meerlanden, kunstenaars, inwoners, ondernemers en leden van de Rotary aanwezig om met het winkelend publiek in gesprek te gaan. De gemeente Heemstede biedt inwoners bovendien middelen aan om - net als de kinderen - zelf aan de slag te gaan met het opruimen van zwerfafval in de buurt.

 

categorieën

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Cruquius Economie, duurzaamheid, educatie - Twaalf statushouders gaan een opleiding tot kapper afronden. Zij lopen nu stage en doen daarna examen voor een certificaat.

Lees meer...

(door Eva van der Heijden)

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur – De corona-ellende laat diepe sporen na en het ziet ernaar uit dat die ook nog niet ten einde is. Iedereen heeft daar last van en natuurlijk ook al die musici en organisaties die voor de mensheid leuke dingen willen doen. Omdat veel mensen besluiten niet op vakantie te gaan, organiseert de Haarlemse Sociëteit Vereeniging een aantal concerten speciaal voor de thuisblijvers.

Lees meer...

Houten kop en wieken op 6 november naar werkplaats Oterleek

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Sport - Na een moeilijke paar maanden krabbelt de maatschappij weer op. Ik hoop oprecht dat u bespaart bent gebleven van ongelukken als gevolg van het virus en dat u zowel zakelijk als privé in goede gezondheid het leven verder kunt vervolgen.

Lees meer...

023 Lifestyle en Gezondheid – We weten het allemaal, water drinken is gezond! Om die reden heeft Haarlem maar liefst 11 watertappunten , waar je gratis je flesje of bidon kunt vullen.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws