Typography

023Haarlem Economie/duurzaamheid - Het Kweekcafé, plek en podium in de Haarlemmer Kweektuin, biedt een bijzonder programma tijdens de eerste editie van The Impact Days in Haarlem. Zo geeft genomineerd documentairemaker Benny Vink een inspiratie sessie met unieke verhalen en zinvolle filmfragmenten. Ook is er een pop-up Impact Markt waar bezoekers kunnen kennismaken met ondernemers, initiatiefnemers die ieder op een eigen manier impact willen maken. Denk aan biobased architectuur, een holistische haarstyliste, eerlijke kleding, brainstormsessie voor startende ondernemers en toffe mobiele games voor kinderen. 

Over The Impact Days

The Impact Days zijn de drie dagen in het jaar waarin Nederland sociaal ondernemerschap ontdekt, viert en versnelt. Tijdens inspirerende evenementen in meer dan 10 steden door het hele land worden alle plekken zichtbaar gemaakt waar gebouwd wordt aan een duurzame en eerlijke wereld. Haarlem doet dit jaar voor het eerst mee aan The Impact Days op meer dan 15 locaties verspreid over de hele stad.  

 

Over het Kweekcafé

Bij steeds meer ondernemers draait het naast het runnen van een gezonde winstgevende (lees 'duurzame') onderneming steeds vaker om de impact die je met je onderneming kunt maken. Zo is Kweekcafé ontstaan vanuit de wens een plek te creëren voor ontmoeting en inspiratie op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. In het Kweekcafé willen we met ons aanbod van eten en drinken, programmering en onze winkel - expo straat in de kas gasten op een laagdrempelige manier inspireren. Kortom, in het Kweekcafé 'kweken we bewustwording'.

 

Programma The Impact Days Haarlem in het Kweekcafé

22 november, 17:00-20:00 uur, Inspiratiesessie met verhalen en filmfragmenten. Schuif aan en eet mee. Gast: genomineerd documentairemaker Benny Vink
Aansluitend op het wekelijkse Duurzaamheidsloket komt genomineerd filmmaker Benny Vink van ‘Puur Media’ vertellen over zijn ervaringen als documentairemaker en laat hij fragmenten zien uit zijn werken oa. : City Roof Top, H2, Het Nieuwe Eten.
Al bijna 10 jaar maakt hij films en doceert hij. Hij vertelt over hoe hij tot het besluit is gekomen om met behulp van zijn documentaires impact te maken en hoe je, want hier is hij
van overtuigde, ook films puur en duurzaam kunt maken. Zijn missie: inspireren, vragen stellen, mensenaanzetten tot denken. Je gaat geïnspireerd het weekend in!

Locatie: Het Kweekcafé, Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem
Kosten: € 7,50 p.p. (incl. een welkomstdrankje en een vegetarische hap)
Meld je vóór 18 november aan en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv Social Impact Days

 

Pop-up Impact markt in de kas
23 november, 11:00 – 16:00 uur.

Laat je inspireren door ondernemers die met hun product of initiatief impact willen maken.
Hoe maken zij impact, wat drijft hen, hoe zorgen ze voor een financieel 'duurzame' onderneming?

Tussen 11:00 en 16:00 uur kun je kennis maken en in gesprek met o.a.:
Christian Baptist - Perfect Earth (mobiele games voor kinderen)
Dik Bol - Stedenband Haarlem-Mutare- (onderwijsprojecten voor basis en middelbaar onderwijs)
Gabriela Telleria – Vitaal architectuur (Biobased architectuur, Biomimicry en Biophilia)
Joline Klinkenberg - Schaar zoekt Haar (holistische haarstyliste)
Maaike van Beusekom – mede initatiefneemster en eigenaar Kweekcafé
Regien Smit – The Queens Factor (organiseert in de kas een brainstorm sessie voor startende ondernemers).

Fair fashion en expositie
Kom ook fair fashion shoppen bij Miss Green en breng een bezoek aan de expositie 'Samen naar een
duurzame toekomst', initiatief van Stedenband Haarlem Mutare i.s.m. Natuur en Milieu Educatie Haarlem.

Wil je ook op 23 november zelf het podium pakken neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd verder uiteraard onze website in de gaten voor updates www.kweekcafe.nl

categorieën

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023  Haarlem Economie & Duurzaamheid - Sinds kort staat er een aantal bijzondere verkeersborden in het Kenaupark. Op de achterkant zitten 3D geprinte vogelhuizen en insectenhotels verwerkt in het ophangsysteem.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Sport - De informatiebijeenkomst op dinsdagavond 17 maart over de Formule 1 gaat niet door. Dit is een direct gevolg van de nieuwe maatregelen die de regering op 12 maart heeft afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij/Sport -De Formule 1 stelde onlangs de Grote Prijs van Australië uit. De GP van China werd al eerder geschrapt. Nu echter, worden ook de races in Bahrein (die op 22 maart in eerste instantie zonder publiek zou worden gereden) en Vietnam (5 april met voor het eerst een Formule 1-race op een stratencircuit in Hanoi) uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws