Typography

dient de mens

Made in 023 Dienstverlening - Een butler die allerlei hand- en spandiensten verricht, is voor velen een uitkomst en maakt het leven een stuk gemakkelijker. Een butler is niet meer iemand die alleen bij rijke families het huishouden bestiert en in zwarte smoking of jacket en met een kraakhelder gestreken wit overhemd het eten serveert. Welnee, de hedendaagse butler is van alle markten thuis, is breed inzetbaar en verricht allerhande klussen in en rondom het huis.

Lex de Groot, een echte regelneef, ís zo’n butler die met zijn bedrijf ‘Flexington’ werk uit handen neemt van mensen die daar niet aan toekomen.

Druk, druk, druk
“Geen tijd, ik heb het druk, ik heb nog zó veel te doen, ik kóm er maar niet aan toe, ik doe het wel als ik er ooit tijd voor heb”, zijn bekende kreten in de tegenwoordige jachtige huishoudens. Lex, een alom gerespecteerd persoon en jarenlang werkzaam als projectmanager in de ICT, helpt graag mensen, is met zijn sociale insteek voor menigeen een luisterend oor, heeft twee rechterhanden en is een ster in het regelen van eigenlijk alles. Lex is ook een graag geziene gast bij de Koninklijke HFC waar hij clubscheidsrechter is en diverse teams traint en coacht. Ook dat gaat hem als ‘regelneef’ bijzonder goed af. Na zijn ervaring in de corporate wereld en het inherente stressy stropdasleven, bedacht hij hoe fijn het zou zijn als hij zijn regelkwaliteiten bedrijfsmatig zou kunnen gebruiken. En dus vertrok Lex uit de ICT en startte zijn butlerbedrijf Flexington.

Hoezo Flexington
“’Flex’ is flexibel, mijn naam is ‘Lex’ en ‘ington’ verwijst naar het RTL-4 programma ‘The Blacklist’ waarin Raymond Reddington een echte regelneef is. Dit programma heb ik altijd met veel plezier gevolgd en dus leek het mij leuk om Reddington in de naam van mijn  bedrijf te verwerken”, aldus Lex.  

Wat doet Flexington
De werkzaamheden van Flexington zijn veelomvattend. “Hoeveel klussen zijn er immers niet in en rondom huis waar men vanwege drukte steeds maar niet aan toe komt en waarbij enige hulp hartstikke welkom is. Administratie bijhouden, het uitzoeken van verzekeringspapieren, het opschonen van de computer, aanleggen en verbeteren van een WiFi-netwerk in huis, het maken van een fotoboek, schoonmaak- en huishoudelijke werkzaamheden, boodschappen doen, onderhoud van de tuin, klein onderhoud aan het huis zoals timmer- en schilderwerk, chauffeursdiensten, de kinderen ergens naartoe brengen, de hond uitlaten óf gewoon een praatje maken met iemand die daar behoefte aan heeft. Álles is bij ons mogelijk”, aldus Lex. Ook het regelen en aansturen van andere mensen is een taak die Flexington als butler op zich kan nemen. Welke taken dat zijn, hangt weer af van de gemaakte afspraken.

Netwerk
Naast het feit dat Lex graag mensen helpt, wil hij met zijn bedrijf ook een netwerk bouwen van mensen die inzetbaar zijn voor diverse klussen. “Jij bent bijvoorbeeld goed in iets. Als ik daar dan via Flexington een aanvraag voor krijg, dan kan ik jou bijvoorbeeld tegen een kleine vergoeding op deze klus zetten. Op die wijze is de klant geholpen en kunnen wij daar beiden ons voordeel mee doen. Zorgen dat we elkaar met elkaar helpen”, aldus Lex.

Persoonlijke aanpak
Alle diensten worden uiteraard verricht op basis van wederzijds vertrouwen. Als de persoonlijke wensen kenbaar zijn en afspraken geregeld, krijgt Flexington de huissleutel en voert alle gewenste taken uit. Zo is bij thuiskomst de ijskast weer gevuld en de afvalbak geleegd zonder dat iemand daarvoor thuis moest blijven.
Lex: “Flexington is als het ware een butlerbedrijf dat het drukke leven van opdrachtgevers veraangenaamt en hen aldus meer tijd biedt voor ontspanning en vrije tijd. Wij werken deze klussen, net zoals het butlers bij rijke families betaamt, in no-time weg. Met Flexington is zo’n butler nu voor iedereen beschikbaar”.   

Dus heeft u het druk, druk en nog eens druk en vraagt u zich af waar u de tijd vandaan haalt? Neem dan contact op met Flexington, zij zetten alle puntjes op de i. Al vanaf € 9,95 staat Flexington bij u voor de deur. Wilt u meer informatie? Ga naar www.flexington.nl of bel naar Lex op 06-2188.7806.

Jos de Jong

023 Heemstede Duurzaamheid - Op 28 januari om 11.30 uur overhandigt wethouder Annelies van der Have de eerste afvalpassen aan de klankbordgroep in Merlenhove bij het Beatrixplantsoen, als symbool voor de afsluiting van een succesvolle afvalproef. De proef waarbij het afvalsysteem van omgekeerd inzamelen leidde tot een halvering van het restafval, is definitief in gebruik genomen.

Lees meer...

Beeld: dipo58 / Shutterstock.com - Door Niobe Moen - 023 Bloemendaal Economie & Duurzaamheid - Het aantal miljonairs in Nederland is voor het zesde jaar op rij toegenomen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Bloemendaal en Laren wonen de meeste miljonairs. Bij een op de vier huishoudens in deze gemeenten is het prijs.

Lees meer...

023 Haarlem Economie & Duurzaamheid – Onlangs opende franchiseformule ‘Bakkertje Bol’ zijn nieuwe vestiging in de Grote Houtstraat in Haarlem. Bakkertje Bol is een nog jonge keten met ambachtelijke bakkerij producten waarbij gezelligheid en liefde voor het bakkersvak centraal staan.

Lees meer...

023 Heemstede, Bennebroek Geschiedenis - Bij onze vereniging komen vaak vragen binnen. Uit ons rijke mailarchief gaan we de komende maanden een aantal van deze vragen belichten. Dit is aflevering 1.

Lees meer...

023 Haarlem - “Bij intens verdriet komt een oerkracht vrij.” Eind 2021 werd Nana Bouwens (49) genomineerd voor de ‘Wonder Women Awards’ in het netwerk ‘Women in Toys, Licensing & Entertainment’. Daarin zitten grote (beursgenoteerde) bedrijven zoals Disney, Hasbro, Mattel e.a., maar ook kleine zelfstandigen zoals zij.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur VIDEO - Net als velen van ons popel ik om weer naar buiten te gaan. En vooral om weer te mogen zingen. Voor zondagmiddag 30 januari staan we geprogrammeerd in het sfeervolle theater De Liefde in hartje Haarlem. We gaan daar ons mooie programma "De Zon Komt Op' spelen.

Lees meer...

023 Haarlem/Heemstede Sport - Afgelopen weekend. Ik liep met onze hoofdtrainer naar buiten na de laatste wedstrijd van het Eerste elftal dit jaar op ons complex. We spraken over de herstart na de stand still. Ik fietste naar huis. En toen pas drong het door.

Lees meer...

023 Haarlem/Ymuiden - De Voetbalverzamelaarsbeurs  van 8-1-2022 bij sc Telstar kan helaas niet doorgaan. Opnieuw zijn de Coronaperikelen hier wederom debet aan. Veel standhouders hadden zich weer aangemeld, met name ook weer een respectabel aantal nieuwe deelnemers. 

Lees meer...

(Mogen we niet na vijven? Dan doen we het gewoon voor achten …..) - 023 Haarlem Sport - De introductie van de nieuwe maatregelen heeft uiteraard ook gevolgen voor het trainingsschema. Om ervoor te zorgen dat er toch nog getraind kan worden is er afgelopen weekend door Caspar Dekker weer een heel nieuw trainingsschema uit de hoge hoed getoverd. Uiteraard worden wij daarbij beperkt door de schooltijden en het feit dat we om 17.00 moeten stoppen met trainen. Maandag was de eerste dag van het schema en dat zorgde voor een drukte van belang op de velden.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek & Maatschappij - De politieke partijen trappen de gemeenteraadsverkiezingen af met het plakken van de verkiezingsposters op 29 januari om 13.00 uur, voor het raadhuis. De gemeenteraadsverkiezingen vinden op 16 maart plaats.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Zaterdag 22 januari kun je, tijdens de landelijke politieke vrouwendag, kennismaken met raadsleden uit Haarlem.In een online bijeenkomst kun je in gesprek met de dames uit de raad. Ze vertellen onder andere over de gemeenteraad, over de combinatie privé, werk en raadslid zijn, waarom ze de politiek zijn ingegaan en wat de politiek leuk en soms ook minder leuk maakt. Je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen. De online bijeenkomst is van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Lees meer...

Samen werken aan ons leefbaar Heemstede
023 Heemstede Politiek - Heemstede verbindt ons; samen wonen, werken en leven we in onze prachtige groene gemeente in Zuid-Kennemerland. Wij zijn de lokale liberalen en we werken voor Heemsteeds beleid en komen daarvoor op voor Heemsteedse belangen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws