Typography

(voor het multifunctionele gebouw Julianaplein 1)

023 Heemstede Maatschappij - Op dinsdag 17 april zijn contracten ondertekend tussen de gemeente Heemstede en partners in het vernieuwde gebouw aan het Julianaplein 1. De ondertekening vormde meteen het startmoment voor een prijsvraag. Heemstedenaren worden opgeroepen om een passende naam voor het pand te vinden. Het moet een naam zijn die mensen graag uitspreken, herkenbaar en niet te lang.

Een nieuw gebouw met een nieuwe functie: daar hoort een nieuwe naam bij!
De nieuwe naam komt straks op de gevel van het gebouw, dat flink wordt verbouwd om het geschikt te maken voor een nieuw gebruik. In het gebouw komt ook een fijne plek voor koffie en lunch. Een nieuw gebouw, een nieuwe functie, daar hoort een nieuwe naam bij!

 

Korte en herkenbare naam
Weet u een goede en pakkende naam, laat het dan weten! De gemeente en de samenwerkende partners zoeken een naam die bij het gebouw en de functie past, bijvoorbeeld een naam die verwijst naar de plek, de historie en vooral de functie. Een naam die mensen graag uitspreken, die aantrekkelijk is en waar niemand aanstoot aan neemt. Een korte en herkenbare naam. De partners en de huidige wethouder Cultuur Christa Kuiper maken de uiteindelijke keuze uit de inzendingen. De winnaar krijgt een VIP-tour door het gebouw, een cadeaubon ter waarde van €100 en als allerbelangrijkste natuurlijk: de roem van de naam op de gevel!

 

Zo doet u mee
Een idee voor een naam indienen gaat makkelijk: door het formulier in te vullen via www.heemstede.nl/bibliotheek. U kunt zo vaak meedoen als u wilt en mag dus met meerdere inzendingen meedingen. De sluitingstermijn voor de prijsvraag is 8 mei 2018. Suggesties voor een naam moeten dus voor woensdag 9 mei binnen zijn bij de gemeente. Onder alle inzenders wordt een VVV-bon van €50 verloot. De winnaar ontvangt een bon van €100.
De nieuwe naam wordt bekend gemaakt in de zomer van 2018.

Van school naar duurzaam multifunctioneel centrum
Het pand aan het Julianaplein werd in 1930 gebouwd als school. Sinds de jaren ’80 is de bibliotheek Heemstede hier gevestigd. Het gemeentelijke monument wordt nu volledig geïsoleerd volgens de eisen van deze tijd en er worden duurzame maatregelen getroffen, waardoor het gebouw energiezuiniger en comfortabeler wordt (energielabel A). Na de intensieve verbouwing die momenteel plaatsvindt moet het gebouw naast de bibliotheek ook ruimte bieden aan andere organisaties met een culturele of maatschappelijke functie. Julianaplein 1 wordt dan nog meer een centrale plek in Heemstede voor jong en oud. De organisaties die straks in het vernieuwde gebouw een plek hebben zijn: Bibliotheek Kennemerland-Zuid, Politie, Kennemerhart, Kinderopvang Op Stoom, Arkin, RIBW, WIJ Heemstede en De Zorgspecialist.

categorieën

023 Haarlem Economie en Duurzaamheid - De geplande Beursvloer Haarlem op 18 juni in de Philharmonie kan helaas niet doorgaan vanwege de corona crisis. Uiteraard zijn wij creatief aan de slag gegaan om het matchen toch mogelijk te maken.  
Op dinsdag 19 mei lanceert Bedrijf & Samenleving de Digitale Beursvloer onder de naam: Help Haarlem Helpen.nl 

Lees meer...

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes in Heemstede.

Lees meer...

023  Haarlem Economie & Duurzaamheid - Sinds kort staat er een aantal bijzondere verkeersborden in het Kenaupark. Op de achterkant zitten 3D geprinte vogelhuizen en insectenhotels verwerkt in het ophangsysteem.

Lees meer...

023 Bloemendaal Cultuur & Uitgaan - In de adembenemende natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op steenworp afstand van Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort ligt het schitterende 4-sterren Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord.

Lees meer...

Deel 2/2

Klik hier voor deel 1

Verzamelaar van wapens, kunst en boeken

‘Ridder Hadrianus Pauw, Heer van Heemstede, is onder geleerden en belangstellenden bekend om zijn beroemde bibliotheek, die de reputatie heeft één van de meest opmerkelijke in Europa te zijn om zijn verscheidenheid aan gedrukte boeken’. Aldus de Franse priester Louis Jacob in zijn ‘Traité des plus belles bibliothèques’ uit 1644.

Lees meer...

023 Haarlem Uitgaan - Op 5 mei 2020 vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in ons land 75 jaar geleden tot een einde kwam. Hoewel Bevrijdingspop 2020 niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan.

Lees meer...

Prorail is klaar voor de afgelaste Dutch Grand Prix van 3 mei.

023 Zandvoort Sport - De laatste werkzaamheden aan het spoor tussen Amsterdam en Zandvoort en de inherente aanpassingen aan het station Zandvoort zijn voltooid.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Sport - De informatiebijeenkomst op dinsdagavond 17 maart over de Formule 1 gaat niet door. Dit is een direct gevolg van de nieuwe maatregelen die de regering op 12 maart heeft afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij/Sport -De Formule 1 stelde onlangs de Grote Prijs van Australië uit. De GP van China werd al eerder geschrapt. Nu echter, worden ook de races in Bahrein (die op 22 maart in eerste instantie zonder publiek zou worden gereden) en Vietnam (5 april met voor het eerst een Formule 1-race op een stratencircuit in Hanoi) uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Op 4 mei herdenken we in heel Nederland verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Wat dood- en doodzonde dat 75 jaar bevrijding zonder publiek moet worden herdacht omdat het coronavirus overal roet in het eten gooit.

Lees meer...

We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen
023 Heemstede Politiek/Maatschappij - Op 4 en 5 mei herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Dit doen we, als gevolg van de coronacrisis, grotendeels thuis. Iedereen kan vanuit huis meedoen aan de herdenking en viering.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij - De Heemsteedse scoutinggroepen Graaf Bernadotte, St. Pachalis Baylon en WABO organiseren dit jaar tijdens Dodenherdenking een speciale actie waardoor iedere inwoner van Heemstede zich toch verbonden voelt tijdens de twee minuten stilte. De scoutinggroepen laten onder de noemer #herdenkingssteentjes iedereen een herdenkingssteentje in de wijk leggen die de scouts bij het herdenkingsmonument aan de Vrijheidsdreef samenbrengen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws