Typography

023 Zandvoort Maatschappij - Vanaf maandag 14 mei t/m zondag 20 mei worden er in heel Nederland weer diverse acties gehouden in verband met het jaarlijks terugkerende actie ‘Lock me Up – Free a Girl’. Verspreid over zo’n 32 locaties laten zo’n 320 bekende en onbekende Nederlanders zich gedurende 12 uur opsluiten in een hok van 1 bij 2 meter, conform de bordeelhokjes in India. 

Ook het Zandvoortse strandpaviljoen Vooges doet mee aan de actie ‘Free a Girl’. Op dit paviljoen zitten 7 deelnemers 12 uur lang opgesloten om de Indiase bordeelhokjesproblematiek en de problemen rondom de mensenhandelaren die verantwoordelijk zijn voor deze hoererende jonge meisjes-ellende, zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en om op die manier donaties op te halen. Met de opbrengst daarvan financiert de organisatie bevrijdingsteams om deze gedwongen prostitutiemeisjes uit bordelen te bevrijden en om mensenhandelaren veroordeeld te krijgen.
Ook in Bloemendaal ondersteunt men deze actie die eerst zou plaatsvinden in Nieuw Vreeburg. Dit pand is echter getroffen door waterschade waarna men is uitgeweken naar Vooges Bloemendaal, ‘De Oude Rusthoek’. De actie hier wordt mede ondersteund door Anton Bouman (www.lockmeup.nl/deelnemers/anton-bouman/) die zich net als de anderen gedurende 12 uur zal laten opsluiten. Op de locatie van Anton zijn al vele donaties gedaan. Inmiddels is landelijk al een bedrag bijeengebracht van € 200.000,= dat ongetwijfeld met forse cijfers zal worden overtroffen.   

FREE A GIRL
Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen jaren hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.700 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken ze samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.
Free a Girl biedt financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar dat conform de missie van de organisatienodig is. Free a Girl steunt 14 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Informatie
Wilt u meer informatie over de actie bij Vooges Strand en voor het doen van een donatie, raadpleeg dan https://www.lockmeup.nl/locaties/vooges-strand/  of naar de site www.lockmeup.nl    

Jos de Jong

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

13 december 2018

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen