Typography

023 Haarlem/Heemstede Maatschappij - Afgelopen week sloten dertig vrouwen, allen met een bijstandsuitkering, een programma af waarin ze onder meer leerden netwerken, solliciteren en presenteren. Twaalf weken lang doorliepen ze een intensief traject. De aanwezigen in restaurant DAKKAS in Haarlem,  vierden de feestelijke afsluiting van het Netwerkpro-programma. Sjaak Struijf, wethouder van gemeente Heemstede, reikte het eerste certificaat uit aan een deelneemster van het programma.

Het trainingsprogramma werd afgesloten met een pitchtraining: een hele korte presentatie van jezelf waarbij je binnen 1 minuut vertelt wie je bent en waar je goed in bent. Op deze avond lieten de vrouwen enthousiast hun pitch zien aan zo’n zeventig aanwezigen, waaronder bedrijven, maatschappelijke instellingen, vrijwillige mentoren en lokale netwerken. Wethouder Sjaak Struijf erkent het belang van netwerken: “Het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent. “Je moeter vooral in geloven, de kansen zijn er” aldus de aanwezige wethouder Heemstede Dhr. Sjaak Struijf Samen vind je de kansen sneller dan alleen, daarom is het fantastisch dat jullie elkaar nog steeds wekelijks ontmoeten”.

Start op werkervaringsplek
Een belangrijk onderdeel van het programma is de start op een werkervaringsplek. Deze lokale bedrijven bieden de vrouwen de kans om werkervaring op te doen met uitzicht op een (betaalde) baan. Zorgbalans is één van deze bedrijven. Anoek Weijers, manager zorgdiensten, is enthousiast over de samenwerking: “Netwerkpro is een moderne organisatie die snapt wat deze doelgroep nodig heeft om gemotiveerd aan de slag te gaan”.

Bij Netwerkpro word je als deelnemer echt gezien!
Analiza is één van de deelneemsters van het Netwerkpro-programma in Velsen, dat in het voorjaar van 2019 van start ging. Dit was een initiatief van de gemeente, Zorgbalans en Netwerkpro om mensen te verbinden aan kansen in de zorg. Zo’n twintig gemotiveerde deelnemers met een uitkering zijn met een werkervaringsplek gestart bij Zorgbalans. Een kans met uitzicht op een betaalde baan. Analiza werkt nu inmiddels met volle tevredenheid bij deze zorginstelling. Zij sprak deze avond recht uit haar hart en vertelde wat het programma voor haar heeft betekend. “De avond voordat we de eerste Netwerkpro-bijeenkomst hadden, kon ik niet slapen. Ik vond het zo eng en spannend. Maar gedurende het programma kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en hoop voor de toekomst.” Analiza’s doel was om in het openbaar op een podium spreken. Onder luid gejuich heeft ze dat doel voor zo’n zeventig aanwezigen behaald.

Een aantal dames uit Haarlem gaat stagelopen bij ZoefZoef, een sociale onderneming die zich inzet voor mobiliteit van ouderen. Femke Nannes, oprichtster van ZoefZoef, noemt de samenwerking met Netwerkpro een ‘win-win’ en kijkt ernaar uit dat de vrouwen bij haar aan de slag gaan.

Wil je meer informatie, email dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

categorieën

023 Hoofddorp Economie & Duurzaamheid - PR-specialist Jennifer Delano (DelanoPR) en growth hacker Sharon van Sprang organiseren op 27 augustus 2020 in Hoofddorp hun eerste gezamenlijke masterclass.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

Afscheidslunch keurig op 1,5 meter afstand met o.a. Rogier Leegwater (links) en Manon van Huik (tweede van links) (foto: Werkdag).

Lees meer...

023 Heemstede/Bennebroek Cultuur - Het nieuwste nummer van HeerlijkHeden, het kwartaalblad van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, is onlangs verschenen.

Lees meer...

023 Overveen Cultuur & Uitgaan - Omdat de 4e editie van klassiek festival Klaterklanken vanwege het Coronavirus is afgelast hebben de samenstellers van het festival een podcast en videoroute gemaakt met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival.

Lees meer...

Luigi Prins scoort opnieuw ‘historisch’ zilver bij internationale FIABCI Awards

Lees meer...

Foto: Renata Jansen Fotografie

Lees meer...

023 Haarlem Gezondheid - Is de diagnose dementie vastgesteld bij uw vader, moeder of partner? Dan zal bij uw naaste na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toenemen. Zeker wanneer hij of zij het liefst zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Lees meer...

Politie dreigt met boete van 140 euro

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Lees meer...

Nieuwe regels voor het stallen van fietsen bij station Heemstede-Aerdenhout

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & maatschappij - Quinten de Lange is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlem. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws