Typography

Van links naar rechts: Martijn Kock, Hanneke Lankveld, Wille Straathof, Dick van Zadelhoff, Egbert Dijkstra, Nicole Mulder, Charles Tasseron

023 Heemstede Duurzaamheid - Woensdag 19 juni ondertekende lokale zonne-coöperatie Zon op Heemstede een samenwerkingsovereenkomst met Atheneum College Hageveld. De overeenkomst is het startschot voor het plaatsen van ruim 700 zonnepanelen op de daken van het karakteristieke schoolgebouw in Heemstede. Hiermee hoopt Zon op Heemstede op korte termijn het zevende project te kunnen realiseren.

De ondertekening vond plaats in het bijzijn van het bestuur van Zon op Heemstede, het bestuur van College Hageveld, wethouder Nicole Mulder en afscheidnemend rector Wille Straathof. ‘Als groot voorvechter van duurzame energie is het erg bijzonder om deze overeenkomst te kunnen ondertekenen. Met het bestuur zijn we hier al drie jaar mee bezig en ik ben dan ook erg verheugd dat we samen met Zon op Heemstede gaan starten’, aldus Wille Straathof. Nicole Mulder, wethouder Duurzaamheid, gemeente Heemstede was ook aanwezig bij de ondertekening. ‘Bijzonder dat een dergelijk uniek monumentaal pand als dat van College Hageveld deze bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van Heemstede’, aldus Mulder.

Duurzaamheid op Hageveld dringt langzaam maar zeker tot iedereen door. Met een week vol duurzame activiteiten, zoals Meatless Monday en Dikke Truien Dinsdag, werd de aftrap gegeven. ‘Intussen zijn bijna alle lampen door led vervangen en gebruiken we gescheiden afvalbakken door de hele school. Met de zonnepanelen wordt een derde onderdeel werkelijkheid. In de nabije toekomst werken we verder aan isolatie en ventilatie en gaan we onderzoeken welk verwarmingssysteem het beste in ons gebouw past. We worden daarbij ondersteund door adviesbureau De Groene Grachten, die zijn gespecialiseerd in duurzaamheid in monumenten – want dat stelt zeker bijzondere eisen’, aldus Wille Straathof.

De recentelijk geïnstalleerde voorzitter van Zon op Heemstede, Egbert Dijkstra, licht de samenwerking toe. ‘We voeren eerst een haalbaarheidsstudie uit om te bepalen hoeveel zonnepanelen we kunnen plaatsen. Atheneum College Hageveld stelt het dak dan ter beschikking aan de coöperatie, de leden investeren en ontvangen jaarlijks de opbrengst. Wij zorgen voor alles, zoals overleg met de installateurs, plaatsing van de panelen en de werving. Voor dat laatste geldt dat we in eerste instantie gaan werven onder de ouders van de leerlingen van Hageveld. Als ouders draag je daarmee bij aan de energietransitie in Heemstede, een betere toekomst en je helpt College Hageveld in het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen. Uiteraard houden we rekening met het historisch karakter van het gebouw. Bijvoorbeeld dat de panelen vanaf de grond niet te zien zijn.’

Zon op Heemstede heeft inmiddels zes projecten gerealiseerd met in totaal bijna 1.000 zonnepanelen. De animo om deel te nemen is groot. Nog steeds is er een wachtlijst voor ruim 500 zonnepanelen. De verwachting is dat het project op korte termijn zal starten. Geïnteresseerden voor deelname aan dit project kunnen een kijkje nemen op de (vernieuwde) website van Zon op Heemstede voor updates: www.zonopheemstede.nl
Als geïnteresseerde is het tevens mogelijk vrijblijvend lid te worden. Hiermee steunt u de coöperatie. Daarnaast blijft de coöperatie zoeken naar andere geschikte daken. Bent u of kent u iemand met een mogelijk geschikt dak (> 500 m2)? Neem dan contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

categorieën

023 Heemstede Economie – Vorige week liet de gemeente weten dat de markt op 25 maart niet zou doorgaan. Na ongetwijfeld ruggespraak met de marktcommissie, diverse betrokkenen en natuurlijk ook de lokale Heemsteedse bevolking, is de gemeente teruggekomen op haar besluit en laat weten dat de markt op de Valkenburgerlaan in Heemstede vanaf deze week (woensdag 1 april)  tot nader bericht in aangepaste vorm wel weer doorgaat.

Lees meer...

Help jij mee? #supportyourlocalsNL

Lees meer...

023 Heemstede Economie – het leek ons leuk om eens een actie te plaatsen van boekhandel Blokker, een van de initiatiefrijke Heemsteedse ondernemers die literatuur een zeer warm hart toedraagt en anticipeert of de huidige cruciale tijden.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst/Cultuur - Terwijl museumdeuren momenteel door de coronacrisis gesloten blijven voor het grote publiek zijn Nederlanders tegelijkertijd aan huis gekluisterd en gaan massaal op zoek naar online vermaak. Om die twee zaken zo snel mogelijk bij elkaar te brengen heeft MuseumTV tijdelijk de verplichte login van haar site verwijderd. Hierdoor krijgen gedwongen thuisblijvers nu nóg gemakkelijker toegang tot de mooiste museumcontent en zijn alle filmpjes voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst/Cultuur - Heb je zin in cultuur snuiven, maar ben je - net als de rest van Nederland - aan huis gekluisterd door het Coronavirus? Hoewel alle culturele instellingen momenteel gesloten zijn, laat MuseumTV je tóch kennismaken met de meest bijzondere tentoonstellingen en collecties in meer dan 200 musea.

Lees meer...

023 Haarlem Maatschappij/Kunst - Graffiti hier, street art daar. Het is verboden om graffiti in de openbare ruimte te spuiten, maar Haarlem trekt zich daar niets van aan. Street art, gedichten en tags kleuren de stad. Van schunnige teksten tot ware kunstwerken. De een noemt het vandalisme, de ander spreekt van kunst. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee creatieve uitingen?

Lees meer...

023 Heemstede Politiek/Sport - De informatiebijeenkomst op dinsdagavond 17 maart over de Formule 1 gaat niet door. Dit is een direct gevolg van de nieuwe maatregelen die de regering op 12 maart heeft afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij/Sport -De Formule 1 stelde onlangs de Grote Prijs van Australië uit. De GP van China werd al eerder geschrapt. Nu echter, worden ook de races in Bahrein (die op 22 maart in eerste instantie zonder publiek zou worden gereden) en Vietnam (5 april met voor het eerst een Formule 1-race op een stratencircuit in Hanoi) uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees meer...

023 Sport - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem heeft op 11 februari jl. besloten mee te investeren in de nieuwe accommodatie van de Koninklijke HFC.

Lees meer...

023 Haarlem Maatschappij/Economie/Duurzaamheid – Dood- emn doodzonde natuurlijk, maar net als zovele verdraaid interesante bijeenkomstn,

Lees meer...

023 Zandvoort Maatschappij/Politiek/Lifestyle – Mede omdat de coronacrisis voortduurt en het einde nog niet in zicht lijkt, stuurde de Zandvoortse burgemeester David Moolenburgh een open brief gestuurd voor alle inwoners van de badplaats, spreekt zijn steun uit en steekt hen een hart onder de riem in deze barre tijden.  De redactie van 023magazine.nl vindt het belangrijk zijn brief te publiceren; immers, de inhoud kan ook voor andere, niet in Zandvoort wonende personen, belangrijk zijn.

Lees meer...

023 Heemstede Maatschappij/Politiek/Economie/Duurzaamheid - De coronacrisis raakt vele ondernemers in Nederland hard, dus ook vele Heemsteedse ondernemers, zzp’ers, stichtingen en verenigingen. De gemeente Heemstede biedt naast de rijks- en provinciale regelingen een aantal aanvullende lokale maatregelen om ondernemers, zzp’ers, stichtingen en verenigingen te ondersteunen.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws